Nejste přihlášen/a
Přihlásit
Zaregistrovat se
Neoficiální a nezávislé stránky města Milovice
Novinky
Inzerce
Diskuzní fórum
Ankety
Kalendář akcí
Spolujízda
Fotogalerie
Články
Sponzorský odkaz
Můj účet
O tomto webu
Domácí pekárny
Seznam témat
Přidat komentář
1
2008 1.Únor 17:59
Smile:
(Re: Ivanka z 1.Únor 17:54): Taky jsem dostala pekárnu..Poděl se o nějaký ten recept..
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 1.Únor 17:54
Ivanka:
ahojky lidičky,já dostala pekárnu XXL k narozkám a peču stále a dneska jsem dělala i mazanec je skvělěj,ale co se mi nelíbí jsou přiložené recepty,vůbec nejsou dobrý
a už jsem 2 chlebíky vyhodila.Nejvíc používáme směsi LABETA a pak dochucuju.Ty jsou nejlevnější v Globusu.A skvělý nápady jsou na netu.Pekárna je boží věc a jsem ráda že jsem jí dostala.Vřele doporučuji
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 8.Leden 18:45
Smile:
(Re: Ivu z 7.Leden 21:21): To je fajn
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 8.Leden 10:23
Pet:
(Re: Ivu z 7.Leden 21:21): já využívám tyto stránky: http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php nebo http://www.mimibazar.cz/recepty.php?id=30. Je tam spousta receptů... na mimibazaru jsou často doplněné o komentáře, takže je lze dobře využívat. Snad vám k něčemu budou.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 7.Leden 21:21
Ivu:
(Re: Smile z 5.Leden 16:14): Brzo Vám pošlu odkaz na stránky ,které jsou plné receptů na pečení v pekárně ,moji příbuzní to dost chválí,vydržte
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 6.Leden 14:08
tukoo
:
(Re: Henry (webmaster) z 6.Leden 13:01): ja dělám to že když hnětače udělají svoji práci tak je vyndám a nechám to upéct bez hnětačů. pak mi nezůstane v chlebu ta velká díra ale jen malinká. máme moulinex xxl. má dvá hnětače a jsme s ní velice spokojeni. taková bábovka s pekárny je něco neuvěřitelného a bez jákékoliv práce.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 6.Leden 13:06
St@nda
:
(Re: Sea z 6.Leden 09:50): Ta recenze me nejak "nevzala", pri hledani dobreho pomeru cena/vykon, bych nesel asi ani do jedine z uvedenych pekaren.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 6.Leden 13:05
St@nda
:
(Re: Henry (webmaster) z 6.Leden 13:01): Vyndavani chleba se dalo nacvicit. Jo dira je nekdy neprijemna, navic nektere pekarny nemaji hacek na vyndavani hnetace. Hacek je velice prakticky nastroj.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 6.Leden 13:01
admin
Henry
: Co mi u doma upečenýho chleba vadí je díra po hnětači. Neumim si představit, že bych tam ty hnětače měl dva. Co se týče hnětačů je tam ještě jeden problém: co jsem tak slyšel, tak spousta lidí má problém ten chleba z nádoby vyndat. Na mojí pekárně to jde naštěstí dobře, mezi dnem a hnětačem není tak velká mezera. To je taky dobré zohlednit.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 6.Leden 09:50
Sea:
(Re: PeNik z 6.Leden 06:54): Doporucuju precist: http://technet.idnes.cz/test-domacich-pekaren-kazde-rano-cerstvy-chleb-fqk-/tec_technika.asp?c=A071217_051352_tec_technika_kuz
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 6.Leden 06:54
PeNik
: Díky za typy, jdu se po nějaké kouknout a pak se uvidí.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 21:25
Ola:
(Re: St@nda z 5.Leden 21:11): Většinou připravuji chleba podle předepsaných receptů co jsou přiložené u pekárny. Nejčastěji dělám bílý sendvičový a celozrnný, který obohatím o semínka. Také je dobrý i sladký s rozinkama, který mi více připomíná vánočku, jen jsem ho upravila a přidala k původnímu receptu vločky a rum
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 21:11
St@nda
:
(Re: Henry (webmaster) z 5.Leden 19:31): Gurman na cenu zas tak nekouka, bud na to ma na nebo ne
Netradicny chleby jsou rozhodne zajimave. Mas nejake osvedcene recepty?
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 21:09
St@nda
:
(Re: PeNik z 5.Leden 20:11): Co se tyce hmotnosti, je opravdu lepe pect dvakrat za viken. Peceme pro dva maly pecen na vikenbd a temer pokazde zbyde. Dva hnetace jsou spise v tech vetsich pekarnach. Nejcasteji jednoznacne program 1 - klasicky chleb(nebo tak nejak). Dobra funkce je odlozeni peceni- vecer pripravis a rano te budi vune cerstveho chleba. Jinak je dobre klasicke smesi obohatit o ruzna seminka, klicky, otruby, atp. Vyborne chutna chleba se smazenou cibulkou. Dalsi dobra funkce je hneteni a vykynuti testa - pro bezpracnou pripravu treba vanocky.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 20:42
Ola:
(Re: PeNik z 5.Leden 20:11):Já mám ETU už více jak 2roky, jsou tam 2 hnětače a můžu připravit dvě velikosti chleba. zatím využívám jen tu menší (500g) a stačí to. Droždí většinou používám z ekonomických důvodů normální, jen než ho dám na směs rozmíchám ho s lžičkou cukru aby byl lepší kvásek.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 20:32
Smile:
(Re: St@nda z 5.Leden 20:29): Děkuji
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 20:30
St@nda
:
(Re: Smile z 5.Leden 18:35): On kazdy vychvaluje tu svou, protoze nema moznost srovnani, alespon neznam nikoho, kdo by vystridal vice typu.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 20:29
St@nda
:
(Re: Smile z 5.Leden 17:55): Na sladke snidane prilis netrpim, presto preji dobrou chut :)
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 20:11
PeNik
:
(Re: hostdodomu z 5.Leden 19:45): děkuji všem za reakce. Nešlo mi ani tak o značku, jako spíše o praktické rady. Hmosnost výsledného produktu je jedno z vodítek. Co takhle počet hnětačů jeden nebo dva? Má to nějaké ne/výhody? Jakou funkci používáte nejčastěji (z programů)? Ještě jednou děkuji.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 19:45
hostdodomu:
(Re: Smile z 5.Leden 18:35): máme ETU, taky výborná záležitost na voňavý čerstvý chléb upečený rovnou k snídani
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 19:31
admin
Henry
:
(Re: PeNik z 5.Leden 16:45): Pekárnu si nekupuje člověk, kterej chce ušetřit. Nicméně 40,- mě chleba nestojí, to by opravdu bylo hodně. Pokud jde o mě, já si peču chleba protože ten co mam rád nikde neprodávaj
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 18:35
Smile:
(Re: Sancho z 5.Leden 18:22): Kolik stojí?Jak jsem řekla záleží jakou pekárnu chcete..pro kolik lidí, kolik programů aj.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 18:35
Smile:
(Re: PeNik z 5.Leden 18:01): Záleží pro kolik lidí chcete péct...My jsme dva.Takže máme pekárnu na 1kg max.Tzn. že můžu péci i 500g. Pro mě je lepší péci méně,ale častěji.Každý si vychvaluje svoji pekárnu.My máme Moulinex max. spokojenost!
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 18:22
Sancho:
Kolik taková PAKÁRNA stojí?
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 18:01
PeNik
: Poradíte, jaké základní vlastnosti by měla mít pekárna a jaké funkce jsou dobré aby měla?
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 17:55
Smile:
(Re: St@nda z 5.Leden 17:49): Teď jsem zapla 7. program na americkou buchtu k nedělní snídani s oříšky a hrozinkami.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 17:54
St@nda
:
(Re: Smile z 5.Leden 17:51): taky s nim mam daleko lepsi zkusennost
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 17:51
Smile:
(Re: St@nda z 5.Leden 17:49): sušené.....
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 17:49
St@nda
:
(Re: Smile z 5.Leden 17:05): Jaky pouzivaz drozdi? Suseny nebo klasiku?
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 17:05
Smile:
Já si připravuji směsi sama..,ale taky plánuji koupit nějakou tu směs.Včera jsem zkoušela chleba z vody, mouky, soli, droždí..pak přisypala česnek a kmín.Byl výborný!!!!!
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 17:00
St@nda
:
(Re: PeNik z 5.Leden 16:57): Podle druhu cleba a take pekarny, u me do tri hodin. Ale je to pohodicka, nalejes teplou vodu, nasypes smes a pak uz jenom cekas na zapipani
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:57
PeNik
:
(Re: St@nda z 5.Leden 16:54): to už jsem také zjistil a nechám to na jindy. jak dlouho trvá příprava chleba? Asi je to různé podle druhu, ale nějaká minimální doba přípravy (+/-) asi známá je.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:54
St@nda
:
(Re: PeNik z 5.Leden 16:52): Tak to te tu dlouho neuvidime :( hledani materialu kolem pekaren je na nekolik dlouhych veceru.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:52
PeNik
:
(Re: St@nda z 5.Leden 16:50): ale neprudím s ekonomikou, jen se ptám. Já jen uvažoval o koupi, ale nic víc jsem si o těchto věcech nezjišťoval. Jdu to tedy napravit, abych tu nechal tu ekonomiku.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:50
St@nda
:
(Re: PeNik z 5.Leden 16:45): Nech ty ekonomiky, usetris za vlak, tak si to muzes dovolit vice nez nekdo jiny. Byl fakt dobrej
Jeste tam meli brusinkovy chleb - docela zajimava kombinace.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:45
PeNik
:
(Re: St@nda z 5.Leden 16:44): 80,- Kč za dva chleby není hnus? Ano, na 100% čerstvé a s různou chutí. jak dlouho se chlém dělá a kolikpak to sežere elektriky?
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:44
St@nda
:
(Re: PeNik z 5.Leden 16:39): Hnus to fakt neni ...naopak
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:39
PeNik
:
(Re: St@nda z 5.Leden 16:37): tak to je docela hnus, ale zase mít čerstvý chléb není také k zahození.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:37
St@nda
:
(Re: PeNik z 5.Leden 16:33): To je ruzny - v Jednote maji smes na jeden chleba od 22kc, v Ikea smes na dva asi za 80kc. Ber to jako obvyklou spodni a horni hranici.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:33
PeNik
:
(Re: St@nda z 5.Leden 16:30): od kolika do kolika (+/-) se pohybuje cena směsi a kolik se z toho udělá chleba? pekárnu nemám, ale před vánoci jsem o ní uvažoval.
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:30
St@nda
:
(Re: Smile z 5.Leden 16:14): Pro zacatecnika doporucuji koupit nejakou smes. Vyrabi je treba Labeta a zajimave smesi ma v nabidce Ikea
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:23
St@nda
:
(Re: Smile z 5.Leden 16:14): Pece chleba
Zobrazit vlákno
reagovat
2008 5.Leden 16:14
Smile:
Ježíšek nám nadělil domácí pekárnu..Máte ji někdo taky?Pojďme se o tom pobavit!!
Zobrazit vlákno
reagovat
1